Op 8 november 2013 had de ontwerpgroep het prototype gepresenteerd aan de gemeente Vlissingen. Dit hadden we gedaan via een paneelpresentatie waarvoor een A0 poster was voorbereid. Na het presenteren was ons de onderstaande feedback gegeven. Met deze post wil ik DD4 aantonen.
vrijdag 8 november 2013
Prototype evaluatie
Om te kijken of het prototype voldeed aan de eerder gestelde eisen was een testrapport gemaakt. De post geld als bewijslast voor DD2, zie hieronder de uitwerking.
Prototype bouw
Nadat alle onderzoeken en voorbereidingen waren uitgevoerd was het tijd om het prototype te bouwen. Dit hadden we gedaan in de werkplaats van de afdeling engineering op de hogeschool zeeland. In totaal had de ontwerpgroep (3p) ongeveer 20 - 25 werkuren per persoon gemaakt. Met deze post wil ik DD2 & DD3 aantonen. Zie hieronder het vervolg.
Materiaal - en bestellijst
Om ons prototype te kunnen bouwen hadden we uiteraard ook materiaal nodig. Na het maken van de productietekeningen was bekend hoeveel we nodig hadden. Dit was verwerkt in een materiaallijst waar vervolgens een bestellijst uit resulteerde. In de bestellijst was exact aangegeven hoeveel fabriekslengtes materiaal besteld moesten worden. Deze post geld voor het bewijzen van DD2.
dinsdag 5 november 2013
Uitwerking DNA Vlissingen
In het feedbackmoment van 28 - 10 - 2013 staat beschreven dat de ontwerpgroep gevraagd was het karakter van Vlissingen verder uit te werken. We waren op de onderstaande ideeën gekomen. Hiermee wil ik DD2 & DD5 aantonen.
Feedbackmoment 04 - 11 - 2013
In de materialisatiefase had de groep feedback gekregen over de werktekeningen van de ontwerpbegeleider. Dit ging vooral over werktekening aspecten die consequent uitgevoerd horen te worden. We hadden het volgende geleerd:
Werktekeningen materialisatiefase
Voor de productie van de step waren werktekeningen in groepsverband gemaakt van ieder onderdeel. Dit was gedaan aan de hand van de exploded view. Ik wil hiermee DD2 aantonen. Zie hieronder de werktekeningen.
vrijdag 1 november 2013
Exploded view
Om de plaatsing van onderdelen en het maken van werktekeningen duidelijker te maken was een exploded view van de step getekend. Hiermee was ook de beste assemblagevolgorde bepaald. Bij de tekening is een genummerde onderdelenlijst inbegrepen zodat duidelijk is wat een onderdeel is. Een stukje tekenen en DD2 wil ik met deze post aantonen. Zie hieronder de tekening.
Krachtenberekening concept
Om het gebruik van materiaal en constructie te onderbouwen zijn de krachten op de step berekend. Eerder was in de conceptfase een vrijlichaamsschema gemaakt, deze was voor de berekeningen gebruikt. Met deze post wil ik het berekenen van krachtenevenwichten bewijzen voor constructie, en DD2: het probleemoplossend vermogen voor het project. Zie hieronder de uitwerking.
Abonneren op:
Posts (Atom)